Kefir, sağlığımız açısından son derece faydalı bir içecek ama sınırlı miktarda içilmesi gerekiyor, bu yüzden:
2 mins read

Kefir, sağlığımız açısından son derece faydalı bir içecek ama sınırlı miktarda içilmesi gerekiyor, bu yüzden:

Kefirin faydası nedir: Doktorların açıklaması

  • Kefir protein, beta-karoten, amino asitler, A, C vitaminleri ve B grubu açısından zengindir. İçecek ayrıca magnezyum, kalsiyum, sodyum, potasyum, fosfor içerir. Bu nedenle kefir çalışma kapasitemizi artırabilir, bağışıklığı güçlendirebilir, cilt ve saçın elastikiyetini artırabilir.
  • Bir bardak kefir 250 mg kalsiyum içerdiğinden kemik dokusu ve eklem sorunları olan yaşlılar için oldukça faydalıdır.
  • Laktik asit bakterilerinin içeriği nedeniyle kefir, bağırsak mikroflorası üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve sindirim süreçlerini iyileştirir.
  • Kefir sinir sistemi için faydalıdır, sinirliliği azaltır, stresi, gerginliği giderir ve gücü hızla geri kazandırır.

Kefiri kimler içmemeli?

  • Disbakteriyel hastalığınız, karaciğer hastalığınız, diyabetiniz, otoimmün ve alerjik hastalıklarınız varsa kefir içemezsiniz.
  • Doktorlar, mide ve duodenumun asitliği artan kişilere gastrit ve pankreatit ataklarında kefir kullanmalarını önermemektedir.
  • Mukoza zarını tahriş edebileceğinden 6 yaşın altındaki küçük çocuklar için kefir kullanılması tavsiye edilmez.
  • Kefir, tüm süt ürünleri gibi oldukça alerjik bir içecektir, bu nedenle alerjiniz olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.

Günde ne kadar kefir içebilirsiniz?

Doktorlar günde en fazla 2 bardak kefir içilmesini tavsiye ediyor. Düzenli doz aşımı kilo alımına yol açabilir.
Bir kişinin kan şekeri yüksekse, kefir kullanımını sınırlamak ve günde 80 gramdan fazla içmemek faydalı olacaktır. Aksi takdirde insülin seviyesi sıçrayabilir ve bu da obezite sürecini tetikleyebilir.

Kefir neden kilo vermeye yardımcı olmuyor?

Doktorlar, kefir diyetini takip etmenin yeme davranışından bir sapma olduğunu ve bunun öngörülemeyen sonuçlara yol açabileceğini vurguluyor. Örneğin, eğer eğiliminiz varsa fazladan kilo alabilirsiniz, hatta obeziteye neden olabilirsiniz.
Doktorlar, kefirin açlığı gidermediğini, aksine içeceğin mide suyunun salgılanmasını uyardığını belirtiyor. Kefir, yüksek kalorili olduğu için hiçbir zaman tekli diyet olarak kullanılamaz, dolayısıyla kilo kaybına neden olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir